Samen op pad

naar een Verantwoorde Toekomst, de eerste stap

Onze samenleving wordt met de dag meer en meer afhankelijk van ICT. Dit is een onomkeerbaar gegeven. Het stelt ons echter wel voor de uitdaging om verantwoordelijkheid te nemen inzake de effectieve, duurzame en maatschappelijk verantwoorde inrichting van onze ICT processen en procedures. Het is van cruciaal beland dat wij circulaire economie en ICT hoog op de agenda plaatsen.

Juist op het spanningsveld van de ongecontroleerde groei en de ongecontroleerde afhankelijkheid van ICT bieden wij vanuit betrokkenheid mogelijkheden en oplossingen.

De eerste, belangrijke, stap wordt gezet tijdens een inspiratiesessie in Groet. Al lopend door duinen, bossen en langs strand komen de meest creatieve oplossingen naar boven. Wij ontdekken welke mogelijkheden er zijn om bestaande blokkade’s weg te nemen om de realisatie van ICT voor Morgen van “Ambitie naar Realisatie” een succesvolle start te geven in uw organisatie.

Inspirerende wandeling door duinen, bos en langs het strand, waarom?

We worden niet gestoord door telefoon, collega’s, klanten of cliënten. Als gespreksvorm voelt het veel vrijer: we zitten niet tegenover elkaar in een kamertje maar ervaren de ruimte om ons heen.

Stiltes in het gesprek kunnen en mogen er zijn. Je kunt je gedachten even de vrije loop laten.We kunnen onderzoeken hoe de omgeving en het wandelen ons kan helpen om tot inzichten te komen.

Bijvoorbeeld: Wat bepaalt de route en waarom?  Wat doe je bij een splitsing?  Hoe oriënteer je je? In welk ritme loop je? Hoe ervaar je overgangsmomenten van beweging naar rust en andersom?  Kortom: Hoe verhoud je je tot je omgeving en hoe vind je jouw intrinsieke motivatie om te veranderen?

Je bevind je altijd in een positie dat je kunt bijdragen aan een noodzakelijke verandering, vanuit je persoonlijke omstandigheden, maar ook vanuit je maatschappelijke positie.

De wandeling geeft structuur aan het gesprek. Het eindpunt komt duidelijk zichtbaar dichterbij. Je wordt niet overvallen omdat plotseling het gesprek afgelopen is.

De route is vol vrijheid. Je kunt kiezen voor een omgeving waar je je op dat moment het meest prettig bij voelt, bijvoorbeeld voor het open polderlandschap of juist voor het beschutte bos, de creatieve duinen of het inspirerende strand.

Ik wil graag meer weten

Eerdere ervaringen